středa 24. května 2017

TEJPING PŘED STARTEM

Bombarďáci máme tady opět nabídku pomoci pro Vaše tělo před V100! :-)

Co že je ten Kinesiotaping?

Trpíte při běhání bolestí zad, stehen nebo lýtek či Vás trápí nestabilita kolen a kotníků? Dochází u Vás k situacím, kdy se stále nemůžete spolehnout na nějaký sval a narušuje Vám to činnost celého stereotypu pohybu a negativně tak ovlivňuje vaši techniku? Trápí Vás často svalové křeče?

Tejpování neboli lepení (barevnou) páskou je neinvazivní metoda, kterou lze ovlivnit zvýšený nebo i snížený svalový tonus (napětí), redukovat tak bolest a zmírnit tlak na daný segment pohybu, který je zatížen. Jejím působením lze také urychlit pozátěžovou regeneraci.

Tato páska je díky její elastičnosti podobná lidské kůži a oproti rigidní ortéze nebo bandáži může při pohybu kopírovat průběh měkkých tkání. Nebrání tak cirkulaci krve či lymfy a neomezuje tím kloubní rozsah. Výhodou je také intenzivní 24h působení, čili vliv pásky po dobu celého závodu i dlouhého času po výkonu, a také její voděodolnost při koupání dokonce dlouhodobém plavání.

Chcete si závod užít o malinko více a hlavně bez omezení? Pro Vás, kteří s touto metodou nemáte žádné osobní zkušenosti, nebojíte se něčeho nového a chtěli byste se o tejpování dozvědět více, nebo pro Vás ostatní, kteří jste byli v minulosti s páskou spokojeni a chtěli byste se nechat opět polepit, přijďte v pátek 9.6.2017 za absolventem kurzu Kinesiotapingu, za fyzioterapeutem, tedy za mnou. Od 18:00 na základně VK.

Budu se těšit!
Mgr. Kristýna Kováčová